Waar gebruik je een wildcamera voor? 

Het woord zegt het eigenlijk al wel een wildcamera, dit wordt gebruikt door jagers die zorgen er met zo’n camera voor dat ze wilde dieren kunnen vastleggen op beeld puur als hobby of echt als observatie van het dier. Er zijn ontzettend veel redenen om voor een zo’n camera te kiezen. Je zou wel willen weten welke dieren er in de nacht door de bossen lopen en hoe hun leven. Of hoort je ‘s nachts veel geluiden in de tuin en wilt je nou echt weten welk dier die geluiden maakt of wie jou vuilnis de hele tijd openscheurt. Dan kan je heel goed een deze camera gebruiken. Deze maakt namelijk een foto zodra er beweging is voor de sensoren van de camera. 

wildcamera kopen

Hoe hang je zo’n camera nou op?

Naast een top kwaliteit camera is de locatie waar de camera wordt opgehangen een groot factor voor het verzamelen van goed beeldmateriaal. Het plaatsen van de camera op een wildwissel of bij een voerplek zorgt voor een meer kans op succes.

Afhankelijk van de diersoort die jij wilt fotograferen of filmen bepaal je ook op welke hoogte de camera wordt opgehangen voor vooral het  grofste wild zoals reeën en zwijnen is het zeker aanbevolen om de camera op zeventig centimeter te hangen 

Wil je afbeeldingen kleinere dieren dan zou ik de camera ongeveer op vijfendertig centimeter hoog hangen zo heb je sneller kans op succes want als je hem hoger zou hangen heb je niet perfect beeld.