Foto Genie

Tegenwoordig heeft iedereen een camera bij zich. De ene heeft een echte, echte camera bij en sommige die gebruiken hen telefoon om van iedere gelegenheid een foto te maken. Vroeger was het namelijk al bijzonder om überhaupt een foto te hebben, maar vandaag de dag maken mensen al foto’s van hen eten. Een foto kan veel voor iemand betekenen. Voor de ene is het niet meer dan een herinnering wat ze ooit een keer hebben gedaan. Voor de ander is een foto als laatste herinnering met een vriend of vriendin die ze nooit meer kunnen zien. De manier waarop foto’s worden bekeken is flink veranderd. Vroeger was een foto iets hand tastbaars, aangezien je hem op een ‘papiertje’. Tegenwoordig is het maar iets wat voorbij komt op je telefoon en daarom wordt een foto gevoelsmatig minder waard.

Hoe maak je de ideale foto?

Zoals in de eerste alinea is beschreven is dat er voor iedereen een andere  gevoel is bij een foto. Voor de ene is het maar een leuk plaatje die voorbij komt en voor de ander is het een herinnering voor de rest van zijn leven. Maar hoe sta je nou ideaal op de foto, voordat je knipperend op een dierbare foto staat. Het allerbelangrijkste is om te weten waar de foto voor is. Is het een foto voor je werk, persoonlijk of voor op internet. Als het bijvoorbeeld voor werk is, dan is het belangrijk dat je hoofd zo goed mogelijk te zien is. Het moet niet zo zijn dat je er maar half erop staat met een biertje in je hand. Ze verwachten een professionele houding van je. Als je een persoonlijke foto hebt met vrienden dan is het bijvoorbeeld slim om te lachen en elkaar vast te houden.

Als laatste  een internet foto plaatsen. Dat kan op verschillende media als Instagram, Facebook, twitter of zelfs snapchat. Een foto hierop plaatsen betekend in andere woorden voor het reclame zetten hoe leuk en hoe populair je bent. Bij een internet foto is het belangrijk dat je jezelf er mooi opzet, sommige kiezen er voor een beetje bloot.